Memories: Biščević


Bulend Biščević (Sarajevo10. ožujka 1975.), bosansko-hercegovački nogometaš.

Krenuo je sa igranjem nogometa u omladinskom pogonu sarajevskog Željezničara već sa 9 godina, a 1994. dolazi do seniorske momčadi. U klubu provodi narednih 10 godina, prvih šest kao desni bek, a zatim (po dolasku trenera Amara Osima) kao obrambeni vezni igrač.
Bio je vrijedan igrač koji puno trči i uglavnom je bio orijentiran u razaranju suprotnih timova. Imao je i dobru tehniku, tako da je mogao, ako je potrebno, igrati na raznim pozicijam i ulogama.
Nakon što je postao "Željina" legenda prelazi na Cipar, tamošnji Pafos gdje igra do kraja 2004. godine. Tada zajedno sa Nikom Kranjčarom tvori najveća pojačanja splitskog Hajduka te zime, došavši na preporuku trenera Blaža Sliškovića i Igora Štimca. Na kraju sezone osvaja naslov, ali uz prosječnu igru momčadi, dok sljedeće sezone "Bili" osvajaju Super kup, ali pod vodstvom Ćire Blaževića doživljavaju potop na europskoj sceni. Biščević se zadržao jednu i pol godinu, kada prelazi u Zrinjski iz Mostar.

Prelazak u klub iz Mostara, gdje se vraća Baki Sliškoviću nakon što je ovaj dobio otkaz u Hajduku, razočarao je navijače njegova matičnog Željezničara, a nije dobro primljen ni u Zrinjskom. Nakon teže ozljede koljena u kolovozu 2006. prekida karijeru. Otad radi u Upravi sarajevskog Željezničara.
Za Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je oko 30 službenih utakmica.

Statistika u Hajduku [1]
NatjecanjeNastupiZgoditci
Prvenstvo172
Kup80
Superkup10
Međunarodne10
Splitski podsavez00
Ukupno272

Prijateljske110
Sveukupno382

Prvi nastup ima protiv Osijeka 26. veljače 2005 u Osijeku (završilo sa 2:2). Postigao je dva prvenstvena zgoditka i to prvi 28. svibnja 2005. Varteksu u Splitu (završilo sa 6:0 za Hajduk), i drugi Osijeku u Splitu 20. srpnja 2005, završilo sa 6:0 za Hajduk.